Menu Sluiten

Waar vind ik goede dichte aanhangwagens en waar moet ik op letten?

Dichte aanhangwagens zijn op allerlei manieren te gebruiken, variërend van het verplaatsen van bouwmaterialen tot het leveren van motoren. Er bestaan zowel duurdere als goedkopere varianten van deze handige hulpmiddelen. Maar waar vind ik goede dichte aanhangwagens en waar moet ik op letten? Een belangrijke vraag, die wij in dit artikel zullen beantwoorden.

Goede dichte aanhangwagens vinden: best een uitdaging
Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: het is best een uitdaging om goede dichte aanhangwagens te vinden. Er zijn namelijk veel verschillende maten, vormen, kleuren en andere kenmerken om rekening mee te houden. Alles hangt af van wat je met je aanhangwagen van plan bent te doen en hoe ver je ermee wilt gaan.

Waar moet je op letten om een goede dichte aanhangwagen te vinden?
Uiteraard zijn er een aantal zaken waar je op moet letten, zodat je een dichte aanhangwagen vindt die perfect bij jouw wensen past. We hebben ze voor het gemak even voor jou op een rijtje gezet.

Jouw budget
Een van de belangrijkste overwegingen bij de aankoop van een gesloten aanhangwagen is je budget. Baseer het onder andere op afmetingen en specificaties kiezen die je graag voor jouw aanhangwagen wilt. Als je een aanhangwagen zoekt voor zakelijke doeleinden, dan verdient een hoger budget de voorkeur. De reden daarvoor is simpel: na verloop van tijd bespaar je geld op de investering. Koop je een aanhanger als persoonlijk hulpmiddel om een recreatievoertuig te vervoeren? Kies in dat geval de kleinste en best passende aanhanger en bespaar op die manier veel geld.

Het materiaal
Staal is meestal minder duur dan aluminium. De meeste mensen denken echter dat aluminium een grote gewichtsbesparing oplevert. Dit is echter afhankelijk van de aanhangwagen en de fabrikant. Een ander belangrijk punt dat je misschien over de streep trekt is dat aluminium aanhangers niet roesten. Maar als ze goed gecoat zijn, kan een stalen aanhangwagen even lang meegaan als een aluminium aanhangwagen. 

Regelmatig onderhoud is belangrijk
Aluminium aanhangwagens moeten wel regelmatig op scheuren geïnspecteerd worden en hebben voldoende onderhoud nodig om hun glans te behouden. Stalen aanhangwagens zijn ook niet perfect. Zonder voldoende onderhoud kunnen ze gaan roesten en kapot gaan. Ook wegen deze wagens vaak meer dan dichte aanhangwagens van aluminium.

Type en aantal assen
Of je nu kiest voor een enkele as of een dubbele as: hou altijd rekening met je budget, het materiaal en de voorwerpen die je van plan bent om te vervoeren. Ook het type dichte aanhangwagens en de wegen waarover je zult reizen spelen een rol. Dubbelassige aanhangers zijn vaak duurder dan enkelassige aanhangers. Kosten worden vaak gecompenseerd door de mogelijkheid om grotere ladingen te verplaatsen.

De banden
Let ook goed op de banden van dichte aanhangwagens. Radiaalbanden geven een soepeler rijgedrag, meer duurzaamheid en zijn sterker.

Het dak
Ook het dak van een wagen is een factor om rekening mee te houden. Een plat dak heeft een lager inwendig plafond dan een rond dak, terwijl een rond dak veel stahoogte biedt. Het ronde dak is ideaal voor een omgeving waarin het regelmatig regent en/of sneeuwt. Welke beslissing je ook neemt: goed onderhoud is altijd gunstig voor het behoud van je dichte aanhangwagen. Daardoor gaat het zo lang mogelijk mee en dat is wel zo fijn als je vaak de weg op gaat!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *