Menu Sluiten

Een auto voor het verplaatsen van je werkplaats naar huis

Spullen voor je werkzaamheden zullen zich vaak op je werkplaats bevinden. Echter heeft het toenemende thuis werken ervoor gezorgd dat werknemers vaak moeten slepen met kantoorartikelen en hardware. De ene dag op kantoor en de andere dag vanuit huis klinkt flexibel, maar kan de nodige ongemakken met zich meebrengen. Hoe vervoer je al die mappen en je laptop? Hiervoor is een gemakkelijke oplossing: een auto. Tegenwoordig bieden vele bedrijven de mogelijkheid aan tot zakelijk leasen.

 

Zakelijk leasen

Bij zakelijk leasen financiert een leasemaatschappij een bedrijfswagen. Je betaalt een vast bedrag per maand waarin alle kosten omtrent de auto gedekt zijn. Zakelijk leasen wordt vaak als duur gezien, maar dit is niet perse het geval. Er zit namelijk geen aanschafbudget en restwaarde verbonden aan leasen, waardoor het dus goedkoper wordt. Het voornaamste voordeel van leasen is dan ook dat je niet in een keer een groot bedrag neer hoeft te leggen om een auto te kopen. Houd er wel rekening mee dat je bijtelling moet betalen zodra je meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt met je leaseauto. 

 

Eigen bezit

Natuurlijk zullen sommige werknemers zelf al over een auto beschikken en deze willen gebruiken. Hierdoor hoeven ze geen rekening te houden met bijtelling en het vaste bedrag per maand dat ze aan de leasemaatschappij betalen. Daarnaast zullen sommige werknemers waarde hechten aan het hebben van een auto die écht van henzelf is. Wel moet hierbij rekening worden gehouden dat er een groot bedrag moet worden neergelegd voor de aanschaf ervan.

 

Andere kosten

Het hebben van een auto zorgt ervoor dat je gemakkelijk je spullen kan vervoeren. Echter moet er ook worden gedacht aan de reiskosten. Met de stijgende benzineprijzen is het belangrijk dat deze kosten worden vergoed. Vaak kan je deze kosten vergoed krijgen bij je werk en hoef je er zelf niet volledig voor op te draaien. Het hebben van een auto is dus de eerste stap, maar het dekken van de verdere kosten mag zeker niet vergeten worden.

Wat is dan nu de geschikte oplossing voor jou? Een bedrijfswagen leasen zorgt ervoor dat je kan wisselen van auto en geen hoge startkosten hoeft te betalen. Echter is de vraag of deze auto echt als jouw auto zal voelen en of je niet liever voor je eigen koop auto wilt gaan. Zorg er dus voor dat je een manier vindt om je werkspullen te vervoeren die bij je past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *