Menu Sluiten

Douane vergunningen waarvoor zijn ze nodig?

Als onderneming wanneer je te maken hebt goederen, die je naar het buitenland transporteert. Dan komt er soms veel bij kijken, als je hier niet helemaal in thuis bent, dan kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Want welke douane vergunningen gelden voor mij? En zijn er zaken waar je rekening mee dient te houden? En hoe vraag je deze documenten aan? 

Gelukkig voor jou gaan wij je in onze blog dit haarfijn proberen uit te leggen, zodat jij altijd goed geregeld hebt.

Hieronder lees je er meer over: 

Douane vergunningen? Zo zit het precies!

Wanneer je goederen naar het buitenland wilt transporteren, dan krijg je te maken met de zogeheten: douane vergunningen. Je wilt immers niet te veel invoerrechten betalen, daarom is het belangrijk om deze zaken vooraf goed te regelen met deze documentatie. Of misschien hoef je zelfs wel helemaal niets te betalen? Het aanvragen van deze vergunningen, is vaak wel iets meer, dan een schriftelijkverzoek indienen tot het verkrijgen van douane vergunningen. Op het moment, dat je bedrijf zelfs al in bezit is van de juiste vergunningen, dan kan je dit in te toekomst erg veel tijd besparen, waardoor het logistieke proces erg kan worden versnelt.

Wel is het zo, dat het verkrijgen van de juiste vergunning veel tijd in beslag kan nemen. De inspecteur gaat, dan namelijk een onderzoek instellen om te beoordelen of jouw onderneming aan de voorwaarden voldoet voor het krijgen van de juiste documenten. Voor het verkrijgen van bepaalde douane documenten, dien je zelf ook wat zekerheid in te stellen, zoals het verkrijgen van een: AEO-vergunning. 

Daarnaast hebben wij enkele tips voor je op een rijtje gezet, zodat je gemakkelijker alles kunt aanvragen. Ten eerste, is het belangrijk, dat je de juiste aanvraagformulieren bij de hand hebt. Zo bevelen wij je aan te werken met het EU-Trader Portal. En verder, is het ook belangrijk om jezelf goed af te vragen, of hetgeen wij je aanvraagt daadwerkelijk past bij jouw hulpvraag. En vraag jezelf, ook af: of jij in de toekomst nog altijd aan deze voorwaarden kan blijven voldoen.

Douane vergunningen? Regel dit via jouw logistieke partner

Je kunt je natuurlijk zelf helemaal gaan storten in de wereld van douane vergunningen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit te laten doen door jouw logistieke partner. Deze expert heeft namelijk een grote expertise in het aanvragen van de juiste documentatie. Wat er weer voor kan gaan zorgen, dat jij ontzettend veel tijd bespaard. 

Succes met het vinden van de juiste documentatie! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *