Menu Sluiten

Bilstein: Van ramen naar schokdempers!

Bilstein staat al vanaf 1873 voor oerdegelijke kwaliteit. Het bedrijf werd gesticht door August Bilstein in Altenvoerde in Westfalen. In het begin produceerde deze firma enkel hang- en sluitwerk voor ramen. In 1927 richtte het bedrijf zich op de markt van de auto-onderdelen omwille van de steeds groeiende populariteit van dat nieuwe vervoersmiddel: de auto.

Bilstein onderscheidt zich van andere bedrijven door het feit dat de firma mee evolueert met de steeds veranderende techniek. In 1954 ontwikkelde het bedrijf de eerste gasdrukschokdemper op basis van de idee├źn van de Fransman Bourcier de Carbon. Bilstein zal vanaf 1957 dit soort schokdempers aanleveren aan Mercedes. Hebt u nog andere referenties nodig?

Krupp

In 1991 wordt de firma Bilstein overgenomen door een ander groot Duits bedrijf: de staalreus Krupp. Later zal deze firma op haar beurt dan weer overgenomen worden door een andere Duitse reus, de firma Thyssen, en zo komen we in oktober 2011 tot het grote fusiebedrijf ThyssenKrupp Bilstein Suspension.

De sportwereld

Schokdempers zijn erg belangrijk voor autoraces. Of het nu over wegraces, op een circuit of over rally Voor echte sportlui, beroepsracers en kampioenen is enkel het beste goed genoeg. Het is dan ook geen wonder te noemen dat Bilstein in de jaren 50 zijn intreden deed in de sportwereld. Mercedes was het eerste merk dat voor Bilstein koos, maar anderen zoals BMW, Alfa Romeo en Porsche volgden gauw. Ook bekende Formule 1 piloten zoals Niki Lauda en Alain Prost waren voor het merk gewonnen. Buiten de Formule 1 werd het bedrijf vooral bekend door de Parijs-Dakar rally, waar goede schokdempers natuurlijk onontbeerlijk zijn.

Het blauwgele logo

Bilstein wordt nog het best herkend door zijn kenmerkend blauwgeel logo dat tussen 2004 en 2009 ook het uithangbord was van een Duits motorsportteam Land Motorsport genaamd.

Een indrukwekkend palmares

Zowel op technisch als op sportief gebied kan Bilstein een indrukwekkend palmares voorleggen. Dit merk straalt zowel degelijkheid, sportiviteit als vertrouwen uit. Misschien bent u van mening dat u geen groot sportman bent, dat voor u gewoon doen al gek genoeg is. Dan stellen wij u op onze beurt graag de volgende vraag: wij nemen aan dat het tunen en stylen van uw wagen voor u een hobby is. Meer nog, het is wellicht een buitengewone hobby geworden, waarbij u steeds meer naar professionalisme gaat neigen. M.a.w. u bent een buitengewone hobbyist geworden. Op dat moment is het gewone niet meer genoeg voor u! Dan is het moment aangebroken om voor Bilstein te kiezen!
Verkooppunt in Nederland voor de schokdempers is Extreme-Carstyling (website). Op dit moment erg populair zijn ook de Eisenmann uitlaten, voor een nog indrukwekkender uiterlijk van de auto. Die uitlaten zijn hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *