Menu Sluiten

Waarom je op tijd je motorolie moet vervangen

Iedereen weet dat je regelmatig je motorolie moet vervangen, maar uit onderzoek is gebleken dat minder dan de helft van de mensen dit vaak genoeg doet. Dit is jammer, want je motorolie vervangen kost niet veel tijd en kan je heel veel ellende besparen. In dit artikel geven we je 4 redenen waarom je maandelijks je oliepeil moet controleren en je olie op tijd moet vervangen.

Voorkom een te hoog oliepeil

Een te hoog oliepeil kan voor veel problemen zorgen. Als je oliepeil te hoog is, kan de motorolie de krukas bereiken en dit zal er toe leiden dat de olie wordt opgeklopt. Dit kan zware motorschade tot gevolg hebben. Als je je oliepeil maandelijks checkt, ben je er op tijd bij en kun je je oliepeil normaal houden.

Voorkom een te laag oliepeil

Een te laag oliepeil is ook heel schadelijk. Als je een te laag oliepeil hebt, kan je motor niet meer genoeg gekoeld, gesmeerd en gereinigd worden. Ook dit kan ernstige motorschade tot gevolg hebben.

Roet in de motor

Wanneer je de motorolie niet op tijd vervangt, kan deze stroperig worden. De olie loopt niet goed meer door, wordt steeds dikker en verbrandt uiteindelijk. Verbrande olie zorgt voor roetvorming. Door het roet raken de oliekanalen in je motor verstopt en kan de olie niet meer bij alle onderdelen van je motor komen. Hierdoor zal uiteindelijk ernstige schade ontstaan.

Verstopte oliefilter

Ook de oliefilter van je motor moet je goed in de gaten houden. Als je deze niet op tijd schoonmaakt, kan hij verstopt raken. Gevolg hiervan is dat de olie niet goed meer door de motor kan stromen. Dit kan leiden tot ernstige oververhitting en ernstige slijtage van de motor. De motor kan ook vastlopen.

Het mag duidelijk zijn dat het van groot belang is om op tijd je motorolie te verversen. Gelukkig kun je dit tegenwoordig heel makkelijk zelf doen. Je kunt je motorolie eenvoudig online bestellen. Het is aan te raden om een gerenommeerd merk te kiezen zoals Castrol motorolie of Shell motorolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *