Menu Sluiten

Wat is een tachograaf app?

De tachograaf app van Data2Track is de vervanging voor het ouderwetse systeem achter de tachograaf. Een tachograaf is een apparaat wat de rij- en rusttijden van een voertuig meet, maar ook de snelheid en de afgelegde afstand van een voertuig. Dit apparaat wordt voornamelijk gebruikt door logistieke bedrijven en openbaar vervoerbedrijven. Sterker nog voor deze beroepsgroepen is een tachograaf verplicht om de rusttijden van medewerkers in de gaten te houden. Normaal gesproken voert de chauffeur de start van de rijtijd in het de tachograaf in een houdt het apparaat bij hoe snel en lang er gereden wordt. Aan het einde van de rit, draait de chauffeur een bonnetje uit en wordt dat meegegeven aan de werkgever. Data2Track biedt deze technologie op een duurzamere manier aan door de tachograaf te koppelen aan de tachograaf app. Door de technologie van Data2Track wordt alle informatie vanuit de geïnstalleerde hardware box naar de tachograaf app verzonden. Hierdoor kan de bestuurder real-time gevolgd worden en zijn alle rij- en rusttijden per werknemer terug te zien voor de werkgever.

 

Voor Wie is de Tachograaf App?

 

Als werkgever is het gebruiken van een tachograaf bij wet verplicht in bepaalde sectoren. Voor nieuwe bussen en touringcars die meer dan 8 personen vervoeren is een digitale tachograaf verplicht, maar ook voor nieuwe vrachtwagens (inclusief aanhangers) en lichte bedrijfsvoertuigen in het beroepsgoederenvervoer. Niet alleen is een digitale tachograaf bij deze groepen verplicht, ook wordt het gecontroleerd door inspecteurs van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). In het geval een chauffeur wegrijdt zonder een actieve tachograaf wordt het door middel van de tachograaf app dus ook voor de werkgever duidelijk dat de chauffeur niet rijklaar is. Hierdoor is de app niet alleen handig voor het bijhouden van de snelheden, rij- en rusttijden van de chauffeur, maar ook kan er echt op toegezien worden dat de chauffeur de weg op gaat met een actieve app.

Witte Dump Truck In De Buurt Van Pine Tress Overdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *