Menu Sluiten

Autoreclame: voor welke vorm kies je?

Een van de mogelijkheden om je bedrijf op de kaart te zetten, is autoreclame. Het voordeel hiervan is dat je een breed publiek aantrekt, omdat iedereen het onderweg eenvoudig kan zien. Als je op zoek gaat naar de verschillende opties voor dit reclamemiddel, zul je ontdekken dat er meer dan één manier is om je bedrijf onder de aandacht te brengen. 

Hierbij kun je denken aan autobestickering, carwrapping (ook wel auto wrappen genoemd) en het gebruik van magneetplaten. Maar wat zijn de onderlinge verschillen en kleven er ook nog bepaalde voor- en nadelen aan deze diverse methoden van autoreclame? Je leest het hieronder!

Het laten bestickeren van je auto

Als je gaat kijken naar het bekendste type autoreclame, kom je gegarandeerd uit bij het beletteren van je auto. Het aantrekkelijke van dit specifieke reclamemiddel is dat je moeiteloos een groot gedeelte van je wagen gebruikt om datgene over te brengen wat jij graag wilt. 

Je kiest je eigen ontwerp met verschillende opties voor wat betreft de vormen en de maten. Zo ben je altijd en overal duidelijk zichtbaar. Let er wel altijd op dat de folie van je keuze een conserverende werking heeft. Je wilt immers voorkomen dat je zorgvuldig gekozen boodschap loslaat na een bezoekje aan de wasstraat. Tot slot blijft de lak van je auto in optimale staat als je kiest voor goede kwaliteit.

Carwrapping

Wil je je hele auto benutten om je boodschap uit te dragen? Dan is carwrapping absoluut een goede optie. Je laat je wagen dan compleet inpakken met folie waarmee je een unieke uitstraling creëert. Daarnaast is het ook mogelijk om je auto gedeeltelijk te laten inpakken. 

Wrapping heeft als voordeel dat je voor een print of kleur kunt gaan die je bij garages niet terugvindt. Bovendien heb je er jarenlang plezier van. Vergelijk je deze vorm van autoreclame met belettering, dan valt op dat carwrapping een hoger kostenplaatje heeft. 

Het is daarentegen weer goedkoper dan bijvoorbeeld het laten overspuiten van je wagen. Een ander aandachtspunt: je kunt overenthousiast raken, waardoor je auto een te drukke look krijgt.

Magneetplaten als autoreclame

Ben je op zoek naar een simpele manier van autoreclame, dan zul je ongetwijfeld uitkomen bij magneetplaten. Deze vorm van het promoten van je onderneming is vriendelijk voor je beurs en bovendien tijdelijk. Je kunt de platen er namelijk op elk moment weer gemakkelijk afhalen, wat heel handig is als je bijvoorbeeld buiten werktijd even liever niet met reclame op je auto wilt rondrijden. 

De magneetplaten beschikken verder over een goede hechtende magnetische laag en uv-werend laminaat, waardoor ze goed blijven zitten en mooi blijven. Houd er wel rekening mee dat deze platen niet de beste keuze zijn als je ze langer dan een week op je auto wilt laten zitten, omdat ze op lange termijn wellicht de lak kunnen beschadigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *