Menu Sluiten

Transportrollers

Transportrollers verlichten uw werk

Transportrollers worden veel gebruikt in diverse markten en industrieën. Ze bieden de helpende hand in het verplaatsen van zware objecten zoals machines, constructies, containers en kosten. Waar platformwagen en plateauwagens ophouden, gaan transportrollers verder. Van oudsher zijn transportrollers namelijk gemaakt om het zware werk te verrichten. De rollers kunnen tot wel 6000kg aan zwaar materiaal transporteren.

Eigenschappen van transportrollers

Gezien de capaciteit van transportrollers is het niet vreemd dat de rollers uit betrouwbaar en stevig materiaal vervaardigd zijn (ondanks dit gegeven, worden veel kunststof transportrollers aangeboden). Transportrollers bestaan uit constructies van gelaste stalen buizen met verschillende assen en rollers.

De rollers zijn van nylon om slijtage te minimaliseren. Het is voor te stellen dat objecten die verplaatst dienen te worden stevig en stabiel moeten staan op de transportrollers. Indien een zwaar object van de rollers af zou schuiven is er kans op vergoot risico. Juist vanwege de veiligheid dienen transportrollers te worden voorzien van zogenaamde anti-slip vlakken (deze zijn vaak gemaakt van rubber in verband met de stroefheid van rubber).

Waar moet u op letten bij de aanschaf van transportrollers?

Er zijn diverse winkels, groothandels en webshops waar u transportrollers kunt kopen, zoals Alertshop. Mocht u toch op zoek zijn naar kunststof transportrollers, dan kunt u bijvoorbeeld terecht bij Conrad. Omdat deze aankopen snel gepaard gaan met andere aankopen is het verstandig om te kiezen voor een aanbieder die een groot assortiment voert. Daarnaast kunnen andere punten nog van doorslaggevend belang zijn, zoals:

  • Prijs
  • Levertijd
  • Garantie

Let vooraf wel goed op dat u weet hoeveel kg de transportrollers aan moeten kunnen. De capaciteit van de transportrollers zijn namelijk gewicht afhankelijk.