Menu Sluiten

Zo lease je jouw ideale bedrijfswagen

Moet je voor je werk veel dingen vervoeren en past eigenlijk nooit in je auto? Dan is een bestelbus de goede oplossing. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en er is dus voor iedere transporteur een geschikte wagen te vinden. Zelf een busje kopen is wellicht niet altijd de meest logische optie. Je moet dan in één keer een flink bedrag betalen om over de wagen te beschikken. Een auto leasen is dan een goed alternatief.

Hoe lease je deze bedrijfswagen dan?

Over het algemeen kun je uit twee mogelijkheden kiezen: de wagen privé leasen of zakelijk leasen. In beide gevallen betaal je een vast bedrag in de maand, waarin dergelijke autokosten als onderhoud, reparaties, verzekeringen en belastingen gedekt zijn. Het voordeel hiervan is dat je maandelijks niet voor onverwachte kosten komt te staan en je naast je werk niet over deze dingen hoeft na te denken.

Wat is dan het verschil?

Bij zakelijk leasen huur je de wagen op de naam van het bedrijf. Wellicht beschikt je werknemer al over bestelbussen en dan is dit natuurlijk niet nodig. Mocht je nou een zelfstandige ondernemer zijn en dien je voor het vervoer toch echt over een bus te beschikken, kun je deze dus op naam van je bedrijf huren. Hierbij kun je kiezen voor een full operational lease. De leasemaatschappij is dan zowel juridisch als economisch verantwoordelijk voor de auto. Mocht er bijvoorbeeld schade of iets dergelijks voorkomen, dan krijgt de leasemaatschappij hier een vergoeding voor. Een voordeel hiervan is dat de kosten die gemaakt worden niet drukkend zijn op de balans van de onderneming. Er kan op deze manier echt gefocust worden op het werk.

Niet voor privé doeleinden

Het nadeel van zakelijk leasen is wel dat je de bedrijfswagen niet meer dan 500 kilometer per jaar voor privé doeleinden mag gebruiken. Deze kilometers zijn snel gemaakt als je naast de bestelbus niet over een andere auto beschikt. In dat geval kun je de wagen beter privé leasen. Op deze manier kun je de auto zo veel voor privé doeleinden gebruiken als je zelf wilt. De zakelijk gereden kilometers kunnen dan vooralsnog bij de onderneming gedeclareerd worden. Daar komt bij, dat een zzp’er niet altijd meteen een auto zakelijk kan leasen. Hiervoor dien je vaak over jaarcijfers te beschikken en als je starter bent, heb je deze gegevens nog niet.

Al met al, zijn er voor een transporteur dus voldoende mogelijkheden om over de juiste wagen te beschikken die alle bestellingen makkelijk en snel kan vervoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *