Menu Sluiten

Aandachtspunten bij het aanschaffen van transportbanden in de landbouw

Transportbanden zijn in de landbouw tegenwoordig ook haast onmisbaar in het hoogseizoen om de grote productie snel te kunnen wegwerken. Van Trier geeft in dit artikel een aantal belangrijke aandachtspunten waar je op moet letten bij het aanschaffen van de mobiele transportbanden in de landbouw. 

De verschillende soorten transportbanden

Voor velen is een transportband een vaste band op een vaste locatie. Dit zijn de transportbanden die voornamelijk in de industrie ingezet zullen worden. In de landbouw wordt er echter vaker gebruik gemaakt van de mobiele transportbanden. Doordat niet altijd op dezelfde plaats gewerkt wordt is het gemakkelijk om deze machines te kunnen verplaatsen, zodat alles sneller kan worden verwerkt. 

Welke producten komen er op de transportband?

Het product bepaald altijd eigenlijk welk type transportband gebruikt moet worden. Sommige producten kunnen namelijk heel gemakkelijk schade oplopen. Ze mogen bijvoorbeeld niet te hard vallen. Hiervoor wordt dan eerst gekeken welke mobiele transportband het beste ingezet kan worden om dit product te transporteren. 

Vorm en type van een transportband

Zoals gezegd is bepaald het product eigenlijk voor een groot gedeelte welk type transportband ingezet moet worden. Daarnaast is ook de vorm ervan erg belangrijk. Moet er bijvoorbeeld in een erg lastige hoek worden gewerkt? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een duoband in te zetten. Dit is een tweedelige transportband waarin de transportbanden in elke hoek ten opzichte van elkaar kunnen worden gezet. Hierdoor kun je dus werken in een hoek, maar ook kun je deze transportband inzetten als je meer lengte nodig hebt. 

Schakel expertise in van de specialist

Weet je niet precies wat de juiste oplossing is voor het transporteren van jou goederen met een mobiele transportband? Dan kun je ook altijd advies vragen bij transportbanden specialist. Zij kunnen namelijk heel op basis van jouw situatie heel gericht advies over welke type transportband het beste kan worden ingezet om vervolgens zo efficiënt mogelijk alles te kunnen verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *