Menu Sluiten

Een nieuwe leaseauto uitzoeken: hier moet je op letten

Na lang wachten is het eindelijk weer zo ver, je kunt een nieuwe auto uitzoeken. Een nieuwe auto uitzoeken geeft een goed gevoel. Ga je een nieuwe auto leasen? Dan is het verstandig om met de onderstaande zaken rekening te houden. 

 

Wat voor lease contract? 

Ga je voor private lease of toch liever financial lease? Wanneer je de auto zakelijk gaat kopen is financial lease meer iets voor jou. Maar wanneer je alleen privé een auto nodig hebt kom je toch sneller uit bij private lease. Dit is een afweging die je moet maken. Het is handig om er even goed voor te gaan zitten en een goede berekening te maken. 

 

Waar hou je rekening mee

Het is vooral de loop van het contract waar je goed op moet letten. Het lijkt al snel voordeliger om een langlopend contract af te sluiten maar dit kan je uiteindelijk duur komen te staan omdat je de auto ook langer in bezit hebt. 

 

Bedenk van tevoren goed wat je per maand kunt missen. Want wanneer je overgaat tot aanschaf ben je toch al snel geneigd om op te schalen omdat je net dat extraatje in je auto wilt hebben. Maar bedenk je goed dat je die extraatjes goed in de portemonnee kunt voelen. 

Welk model

Afgelopen jaar voor de vooral de Volkswagen financial lease auto’s erg in trek. Met name de Golf heeft het goed gedaan met een hoog aantal verkochte exemplaren. Maar ook de Audi  financial lease auto’s doen het goed. En dan met name de A1. Beide auto’s komen natuurlijk uit hetzelfde concern en dat ze mateloos populair zijn is niet raar. Het zijn namelijk zeer degelijke auto’s die van alle luxe zijn voorzien die je je maar kunt bedenken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *