Menu Sluiten

Rolcontainers huren als oplossing met de feestdagen 2016

We naderen het einde van 2016. De tijd vliegt. Maar de tijd van de ondernemers moet vaak nog komen met als toppunt de feestdagen in December 2016. Wat we in die periode steeds vaker zien, is het tekort aan resources om de logistieke ‘chain’ zo optimaal mogelijk te houden. De consument geeft meer geld uit (zeker aan voedsel) waardoor bijvoorbeeld supermarkten een goede forecast moeten doen om de eventuele tekorten zo veel mogelijk te beperken.Sterker nog, je wilt als supermarkt eigenaar of manager geen tekort krijgen. Maar dat is onvermijdelijk. Wat wel gedaan kan worden is het anticiperen op de (dreigende) tekorten in aanbod of producten. Dat betekent concreet dat producten snel weer geleverd, verwerkt en gespiegeld moeten worden. Dit proces van anticiperen of liever gezegd optimaliseren moet beginnen bij de bron.

Wilt u dat alle groenten en fruitsoorten snel worden geleverd? Dan moeten ze eerst nog wel voorradig zijn. Check bij uw leverancier of de toestroom van producten tijdens de feestdagen gecontinueerd kan worden of zelfs opgehoogd kan worden. Is dat het geval? Dan kunnen we naar de volgende stap kijken.

Rolcontainers als extra capaciteit

Rolcontainers zijn ideaal voor extra capaciteit in uw logistieke proces. Rolcontainers zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Met rolcontainers bedoelen we niet de afvalcontainers, maar de rijdende plateaus met hekwerk. Hierin vergissen mensen zich nog wel eens. U hoeft maar te ‘googlen’ naar ‘rolcontainers’ en er verschijnen steeds meer websites die afvalcontainers aanbieden. Dat hebben we niet nodig. We willen tijdens de feestdagen juist niets weggooien, maar verkopen, toch? De rolcontainers waar wij het over hebben zijn uitermate geschikt voor het vervoer van de extra aanwas van goederen. Doordat de containers uitbreidbaar zijn met hekken (denk aan 2-heks, 3-heks of 4-heks rolcontainers) kunnen goederen gestapeld worden. Denk aan het stapelen van meerdere fruitkistjes of trays van blikjes. Naast het gebruik voor supermarkten zijn de rolcontainers ook handig in de land/ en tuinbouw sector. Kortom, ideaal als logistiek middel. Maar hoe gaat u om met de extra capaciteit die nodig is om de extra aanwas te verwerken? Het kopen van rolcontainers kan uw probleem oplossen, maar het nadeel is dat u bij laagtij dagen de rolcontainers hebt staan maar niet gebruikt. Een alternatief kan zijn dat u tijdelijk rolcontainers huurt. U kunt dan profiteren van logistieke middelen voor een bepaalde periode waarna ze terugkeren bij de aanbieder of fabrikant van de rolcontainers. Een uitstekende optie toch? U hebt wel tijdelijk de kosten voor de huur van de rolcontainers. Daarentegen hebt u niet de aanschafkosten.

Huur de beste rolcontainers

Voor het huren van rolcontainers kunt u bij meerdere partijen in Nederland terecht. Zorg er wel voor dat deze partij aan uw wensen kan voldoen. Zo weten wij dat Rotomrent op korte termijn snel kan leveren in grote aantallen. Denk ook eens na over de oplossing die u nodig hebt. Zijn dat wel rolcontainers? Of hebt u nog andere zaken nodig, zoals pallets of verpakkingsmachines of iets dergelijks. Zorgt dat u daarover tijdig nadenkt. Hoe eerder u weet welke zaken u extra nodig hebt, hoe beter u kunt anticiperen op de extra drukte met de feestdagen van 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *