Menu Sluiten

De beste interne transportmiddelen

Grote magazijnen en opslagruimtes kunnen niet meer zonder. En de mens is niet zo sterk om alles zelf te tillen of te vervoeren.  We noemen ze ook wel ‘onze helpende hand’ binnen intern transport. Waar hebben we het dan over? Juist! Transportmiddelen!

Tegenwoordig kunnen we kiezen uit een ruim scala van interne transportoplossingen. Denk hierbij aan transportmiddelen als:

  • pallettrucks
  • steekwagens
  • stapelaars
  • transportrollers
  • heftafels en meer

Maar waar zitten de verschillen nu in? Met andere woorden, welk type ‘transportmaatje’ heb ik nodig? Dat hang geheel af van hetgeen er meer versleept moet worden. Uiteraard een doos is zo verzet, maar bevat deze doos een motorblok voor in een nieuwe auto in uw garage, dan praten we over een heel ander gewicht. In dat geval zal een steekwagen niet de juiste oplossing zijn. Een heftafel is dan meer van toepassing. Alleen, waar haal je zo snel een heftafel vandaan? Huren. leasen of kopen? Is het transportmiddel vaker nodig? Zo ja, hoe vaak? Loont het de investering? Kortom de aanschaf van een ‘helpende hand’ brengt vaak meer vragen dan oplossingen met zich mee. Het is handig om voorafgaand eens goed te inventariseren welke keuzes er gemaakt moeten worden.

Inventarisatie

Stel uzelf een aantal kritische vragen, zoals:

  • Hoeveel mensen/ werknemers moeten hiervan gebruik maken?
  • Hoe vaak zal het apparaat gebruikt worden?
  • Wat is de afschrijving van een dergelijk apparaat?
  • Wat moet er mee verplaatst kunnen worden?
  • (Niet onbelangrijk) Wat levert het apparaat mij in effectiviteit op?

Allemaal vragen waar u als ondernemer of facilitair manager het beste antwoord op weet. Uiteraard kunnen uw werknemers u voorzien van de juiste feedback. Als u in kaart hebt gebracht wat uw bedrijf nodig zou hebben, dan kunt u ‘shoppen’. Dan rijst tegelijkertijd weer een andere vraag: “Waar kan ik het beste mijn spullen kopen?”

De beste interne transportmiddelen

Er zijn diverse aanbieders van interne transportmiddelen. Allen hebben de eigen voordelen. Laat u niet geheel leiden door prijs. Maar kijk ook naar andere zaken, zoals garantietermijn, service en voorraad. Een aanbieder moet hierin compleet zijn. Op die manier kunt u met een gerust hart de nodige aankopen realiseren die zich uiteindelijk moeten gaan terugbetalen. De beste interne transportmiddelen zijn vaak bij grotere ‘jongens’ te vinden die gespecialiseerd zijn in deze tak van sport. Niet alleen Manutan hoort hier bij, maar zeker ook Rotom of Conrad. Zoekt u meer iets voor kantoorgebruik? Dan is Vikingdirect wellicht wat voor u? Voor het huren van transportmiddelen bent u bij Boels aan het goede adres. Ongeacht welke shop, vraag vooraf gerust naar de service voorwaarden en garantietermijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *